15.4 C
Ibiza Town

Grote staking bij Lufthansa

Moet lezen

staking-lufthansaIBIZA LUCHTHAVEN – Piloten van Lufthansa zijn vandaag begonnen met een driedaagse staking. Alleen al vandaag zijn er negenhonderd vluchten geschrapt. Ongeveer 425.000 reizigers worden door de acties getroffen.

Omdat veel Duitse toeristen die Ibiza bezoeken, maar ook aardig wat Nederlanders gebruik maken van Lufthansa wordt het eiland ook getroffen door de staking met als inzet een nieuwe cao, waarover vakbonden en het luchtvaartbedrijf al twee jaar een conflict over hebben. Eén van de pijnpunten in de lopende onderhandelingen is de pensioenleeftijd; de piloten zouden die weer willen terugbrengen naar 55. Daarnaast wordt er ook een hoger loon geëist. Lufthansa op haar beurt heeft echter veel last van prijsvechters en probeert al een tijdje de kosten te drukken.

De in totaal 5.400 piloten leggen voor drie dagen het werk neer, waardoor er in totaal 3.800 vluchten worden geschrapt. Lufthansa probeert reizigers via andere vliegmaatschappijen of per trein te vervoeren. De staking eindigt vrijdagavond. Ook de vrachtafdeling van Lufthansa en Germanwings, de budgetdochter van Lufthansa, doen mee aan de staking. Vorige week donderdag werden de Duitse vliegvelden ook al getroffen door een staking van het grondpersoneel in de publieke sector. Ook toen moesten er vluchten geschrapt worden; Lufthansa alleen al moest zeshonderd van de 1.800 vluchten schrappen. Er deden ongeveer 100.000 stakers mee aan de actie.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel