Grote drugsbende opgerold

  • Home
  • Grote drugsbende opgerold

grote-drugsbende-ibizaIBIZA – De nationale politie heeft een drugsbende opgerold op Ibiza en in Albacete. De bende hield zich bezig met grootschalige drugshandel in Spanje en elders in Europa.

De criminelen waren gespecialiseerd in vooral marihuana en hasj. De politie hield in totaal 25 personen aan in de provincies Albacete, Valencia, Jaen, Alicante en op de Balearen. Onder de gearresteerden was de vermeende leider van de groep, SARO, een bekende drugsdealer in Albacete, meldde het directoraat-generaal van de politie. De gedetineerden (20 mannen en vijf vrouwen in de leeftijd tussen de 19 en 55 jaar oud) dealden volgens het persbericht ook in andere verdovende middelen, zoals cocaïne en psychotrope stoffen.

De agenten hebben vier marihuana plantages ontmanteld; drie in de provincie Albacete en één op Ibiza en heeft een vrachtwagen aangetroffen waarin twintig kilo marihuana en negen kilo hasj was verstopt. De gedetineerden vormden een bedrijf dat gespecialiseerd was in de teelt, transport en verkoop van diverse drugs, vooral cannabis.

Halverwege vorig jaar werd door justitie het onderzoek gestart en al snel kwam SARO in beeld van de speurders. Nadat de zaak zorgvuldig in kaart is gezet, besloot de recherche over te gaan tot aanhouding van de 25 verdachten in de zaak.

Veel drugs werd naar Ibiza gehaald, waarbij de bende gebruik maakte van zware transporten om de smokkelaar te camoufleren. Eenmaal op het eiland werden de middelen verdeeld en gingen ze de distributie in. Hiervoor beschikten de criminelen over een zeer uitgebreid netwerk van verkopers.

Bij de politie actie werden twee vrachtwagens, negen voertuigen, meer dan een kilo cocaïne, twaalf kilo hasj, vijfenzestig kilo marihuana, 150 xtc pillen, 123 LSD tabletjes, 6 gram MDMA, een geweer, twee pistolen en 10.000 euro aan contant geld in beslag genomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *