Grote bende opgepakt

  • Home
  • Grote bende opgepakt

drugs-penyaIBIZA – De zogenaamde “Clan de la Paca”, een criminele bende die opereerde in de wijk Sa Penya is door de nationale politie geheel ontmanteld. Er zijn dertien aanhoudingen verricht.

De operatie “Jibe” was het resultaat van een acht maanden durend onderzoek naar de bende in de wijk. Tijdens dat onderzoek bleek dat de bende werkte als een professionele organisatie met een perfecte rolverdeling tussen de verschillende leden. Diverse leden waren belast met de verkoop van drugs in de Calle Vista Alegre in de wijk. In het huis waar de drugs lag waren altijd personen aanwezig, maar ook waren de buren in dienst van de bende om te kunnen waarschuwen als de politie de wijk in kwam. In het pand waren altijd kleine hoeveelheden drugs aanwezig, maar de voorraden werden altijd meteen aangevuld als er iets verkocht was.

Toen de wijk in juni werd ontruimd kwam er veel aan het licht en bovendien werd er nieuw bewijsmateriaal gevonden. Uiteindelijk werden er acht mannen en vijf vrouwen aangehouden en werd er veel drugs in beslag genomen. De bende was bovendien in het bezit van vele messen en de nodige vuurwapens.

In één huis werd 24.000 euro aan contanten aangetroffen en in een nabij gelegen pand nog eens 60.000 euro. De gevonden drugs: onder andere 262 gram heroïne ,989 gram ketamine, 328 gram cocaïne, 200 gram hasjiesj, 14 gram MDMA; verschillende versnijdingsmiddelen.

drugs-penya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *