15 C
Ibiza Town

Groen licht voor lozing grondwater bouw vijf sterren hotel.

Moet lezen

Ibiza in de groei

Unesco en Ibiza

Verandering van weer

Ses Salinas

De Balearen hebben uiteindelijk de lozing van grondwater van een hotel in Sant Antoni naar het strand van s’Arenal goedgekeurd, onder strikte voorwaarden waaronder dagelijkse monitoring en analyse van het water. Dit water, dat opborrelt tijdens de werkzaamheden van het hotel, wordt na voorbehandeling via het regenwaterafvoersysteem naar de zee geleid. Er zijn maatregelen genomen om vervuiling te voorkomen, zoals de installatie van pre-filters en dagelijkse inspecties. De lokale overheid en milieuagentschappen zullen de situatie nauwlettend in de gaten houden om de impact op het milieu en de lokale visserij te minimaliseren

Reco d’es Sol wordt naar verluidt omgebouwd naar luxe hotel.

Grondwaterlozing in zee is een veelvoorkomende praktijk, gebruikt om overtollig water van landbouwgebieden, industrieën, en stedelijke gebieden te verwijderen. Hoewel dit een effectieve methode lijkt voor waterbeheer, brengt het aanzienlijke risico’s met zich mee voor mariene ecosystemen, de volksgezondheid, en de economie. Dit artikel belicht de belangrijkste gevaren van deze praktijk en benadrukt de noodzaak van duurzamere oplossingen.

Een van de meest onmiddellijke effecten van grondwaterlozing in zee is de verstoring van mariene ecosystemen. Grondwater kan vervuild zijn met pesticiden, zware metalen, en andere verontreinigende stoffen uit industriële en agrarische bronnen. Wanneer dit water in de oceaan terechtkomt, kan het de waterkwaliteit aanzienlijk verslechteren, wat leidt tot algenbloei, dode zones (gebieden met zeer weinig zuurstof waar weinig tot geen zeeleven kan overleven), en de afname van biodiversiteit.

De vervuiling geassocieerd met grondwaterlozing kan ook ernstige gezondheidsrisico’s voor mensen met zich meebrengen. Zware metalen en chemische verontreinigingen kunnen zich ophopen in zeevruchten, wat leidt tot voedselvergiftiging en langdurige gezondheidsproblemen bij consumptie. Daarnaast kunnen bacteriën en virussen via vervuild grondwater in zwemgebieden terechtkomen, waardoor het risico op huidinfecties en gastro-intestinale ziekten toeneemt.

 

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel

Verandering van weer

Unesco en Ibiza

Ibiza in de groei

Ses Salinas

Liefde op Ibiza!