Goedkoop huizen inslaan

  • Home
  • Goedkoop huizen inslaan

bankia-te-koopMADRID – De Spaanse bank Bankia heeft een reeks huizen in de uitverkoop gedaan. Tot en met 31 december heeft de bank een actie “Pisoterapia fin de año”.

Er worden door de bank 5.000 huizen aangeboden met een eindprijs van maximaal 80.000 euro, in sommige gevallen betekent dit een korting van 50 procent op de normale verkoopprijs. De meeste objecten die de bank aanbiedt zijn te koop in Valencia (1.900 appartementen), maar er zijn ook woningen in Catalonië (1.400), Andalusië (800) en Madrid (600).  Het aanbod is zeer divers en bevat woningen in provinciehoofdsteden, kleine dorpjes of slaapsteden, langs de kust of in het binnenland. Keuze genoeg dus. Het overgrote deel van de huizen is tweedehands.

Bankia is in 2010 ontstaan door een gedwongen fusie tussen zeven noodlijdende, regionale (spaar)banken. Op 9 mei 2012 werd Bankia genationaliseerd. Vlak daarna vroeg de Spaanse regering om financiële hulp bij Europa. Eind november dat jaar ontvingen vier Spaanse banken, waaronder Bankia in totaal 37 miljard euro uit het noodfonds van de Europese Unie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *