Gigantische toename schepen Formentera

  • Home
  • Gigantische toename schepen Formentera

superjachtenFORMENTERA – Het aantal schepen dat vorige maand voor anker is gegaan langs de kust van Formentera is gigantisch gestegen. Dit weet de kustwacht van Ibiza te melden.

De kustwacht houdt toezicht en assisteert recreatieve vaartuigen. Er werden 602 boten geteld door de dienst en dat is een enorme stijging ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar toen de teller bleef steken bij 440 pleziervaartuigen.

Alle boten komen binnen de grenzen van het natuurpark Salinas voor anker te liggen, maar niet allemaal op toegestane plaatsen. Hierdoor loopt het onderwater zeegras aanzienlijke en onherstelbare schade op. Om dit te voorkomen zet het ministerie twee vaartuigen in die tot 30 september tussen 10 en 20 uur de kustlijn bewaken.

Van de 602 boten in juni waren er 263 van lengtes tot 25 meter; 147 tussen de 25 en 39 meter; 159 tussen 40 en 60 meter, en 33 meer dan 60 meter. In juni moest 101 boten verkassen omdat ze op- of dichtbij het zeegras lagen.

Vaartuigen tot 25 meter lengte hebben een gebied van 77 ecologische boeien bij Formentera  waar ze online een ankerplaats kunnen boeken via fondeos.caib.es.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *