15.4 C
Ibiza Town

Gezond hondenvoer van Nederlandse ondernemers

Moet lezen

barfSAN CARLOS – Twee jonge Nederlandse ondernemers op Ibiza gaan de honden op Ibiza gezonder maken. Althans, als de eigenaren van de beestjes bereid zijn ze anders te voeden.

De voeding die Corine en David, sinds deze winter permanente eilandbewoners, verkopen is volledig natuurlijk en bestaat enkel uit rauw spier- en orgaanvlees en botten, precies zoals de natuur het heeft bedoeld en zonder kunstmatige conserveringsmiddelen, geur-, kleur- of smaakstoffen, zout, rijst, granen etc. Het vlees wordt rauw geserveerd en dus niet verwarmd, gekookt of gebakken.
Naast het natuurlijke karakter heeft deze voeding ook andere voordelen want de dieren zijn gezonder en vitaler, ze hebben een glanzende volle vacht, minder anaalklier problemen en een schoner gebit (geen tandplak) – door het natuurlijke karakter een bijzonder hoge acceptatie graad. En wat als bijzonder prettig ervaren wordt is dat de beesten stukken minder ontlasting produceren door hoge verteerbaarheid van voer.

Het assortiment is bijzonder gevarieerd: nieren, lever, paardenvlees, lamsvlees, kippen nekken en verschillende mixen zoals Runder-mix, Pens-mix, Welpen-mix en verschillende snacks zoals worsten en botten.

In het onderstaande tabelletje kan je zien wat je ongeveer kwijt bent als je overstapt

Soort hond Gewicht hond Voeding Prijs per dag
Yorkshire 2-3 kg ca. 150 g. ongeveer 0,45 EUR
West Highland Terrier 7-9 kg ca. 250g. ongeveer 0,75 EUR
Fox 8-10 kg ca. 300g. ongeveer 0,90 EUR
Cocker Spaniel 11-13 kg ca. 350g ongeveer 1,00 EUR
Doberman 20-25kg ca. 700g. ongeveer 2,00 EUR
Shepherd 25-35 kg ca. 800g. ongeveer 2,20 EUR
Rottweiler 35-45 kg ca. 900g. ongeveer 2,50 EUR
Duitse mastiff 50-70 kg ca. 1.200g. ongeveer 3,00 EUR

Ibizavandaag nam de proef op de som en heeft een tijdje het voer gebruikt. Ons viel het voornamelijk op dat de hond meteen minder ontlasting produceerde. Daarnaast werd de vacht ook dieper van glans. Na de proefperiode is er dan ook besloten om de hond, een Duitse Staande, voortaan afwisselend BARF te voeren in combinatie met brokken. De producten worden diepgevroren geleverd, dus wij hebben voortaan altijd een doos met verschillende soorten er in op voorraad.

Is je interesse gewekt en wil je ook een gezonde(re) hond, neem dan gerust eens contact op met David of Corine op telefoonnummer 648 761 358. Op Facebook zijn ze ook te vinden uiteraard.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel