Gevaarlijke onkruidbrand langs de weg naar San Jose

  • Home
  • Gevaarlijke onkruidbrand langs de weg naar San Jose

brand-bij-km5Gisteren ontstond er een brand in een veld vol met onkruid langs de weg van Ibiza naar San Jose ter hoogte van de afslag naar Es Cubells. De brandweer rukte met man en macht uit om het vuur te blussen.

Vijf brandweerlieden, twee brandweerwagens, Ibanat personeel, een vliegtuig, een helikopter, de lokale politie en de Guardia Civil kwamen gistermiddag gezamenlijke in actie om een kleine brand die begon nadat een man wat onkruid aan het verbranden was ter hoogte van Km5 op de weg naar San Jose. De brand liep uit de hand en er bestond ter plaatse een groot risico op een bosbrand, ze meldden brandambtenaren op Ibiza.

De brand begon om 14.53 uur aan de voorkant van een boerderij genaamd Can Guerxo, bij de kruising met Es Cubells. Een ooggetuige zei dat hij had gezien hoe een bejaarde man bezig was met het verbranden van grenen houten blokken, op dezelfde plaats waarvan de brandweer zei dat de brand begonnen was. Alles wijst erop dat dit de oorzaak was van de brand. De brandweer liet gecontroleerd 120 vierkante meter onkruid op een veld verbranden.

De spuitgasten keerden na twee uur terug naar de kazerne. Het exacte aantal vierkante meters wat is verbrand is nog niet bekend.

Het is op Ibiza van 1 mei tot 15 oktober ten strengste verboden om open vuur te maken in verband met een zeer hoog risico op natuur- en bosbranden. En zelfs in de periode waarin verbranding van bijvoorbeeld tuinafval wel is toegestaan, moet er bij de brandweer gemeld worden dat er een verbranding gaat plaatsvinden. Ibanat beveelt dan een reeks van veiligheidsmaatregelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *