Gepatenteerde strandasbakken

  • Home
  • Gepatenteerde strandasbakken

strand asbakkenSAN ANTONIO – De stad San Antonio nam gisteren het eerste asbakken systeem in gebruik van de Stichting Deixalles. Het betreft een in Spanje gepatenteerd systeem voor de recycling van peuken.

Het systeem is een soort lessenaar die gemaakt is van duurzame materialen. In deze lessenaar staan 27 lege frisdrankblikjes die door de strandbezoekers zelf worden aangeleverd, geopend met een blikopener. De strandgangers kunnen een blikje uit het systeem pakken en dit gebruiken als asbak. Wanneer ze het strand verlaten legen ze het blikje in een netje in de lessenaar en plaatsen ze het blikje weer terug voor de volgende gebruiker.

De stranden op Ibiza zijn bezaaid met filters van sigaretten en deze zijn door de schoonmaakdiensten niet te verwijderen. Hierdoor komt de kunststof van het filter in het milieu met desastreuze gevolgen voor het leven in zee. Het is dus belangrijk dat het publiek gebruik gaat maken van het systeem en voortaan de peuken netjes gaat verzamelen in dit nieuwe systeem.

Meer over de werking van “Sin Colillas” op deze pagina.

sin-colillas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *