Gemeente verwijdert billboards

  • Home
  • Gemeente verwijdert billboards

billboards-illegaalIBIZA – De gemeente is overgegaan tot het verwijderen van illegale billboards. De teller staat inmiddels op 12 stuks en er zullen er nog meer volgen, zo laat de gemeente via een woordvoerder weten.

[s2If !is_user_logged_in()]

Meer lezen? Als je bent ingelogd kan je het hele artikel lezen.
Nog geen account? registreer je dan nu!

[/s2If]
[s2If current_user_can(access_s2member_level1)]

Veel billboards op het platteland staan er zonder dat daarvoor een vergunning is verstrekt en nadat de gemeente gedurende lange tijd waarschuwingen heeft verstuurd en boetes heeft uitgedeeld, daar bleek de maat nu vol voor de bestuurders. Ze zijn overgegaan tot het verwijderen van de illegaal geplaatste billboards.

In principe staat de gemeente het alleen toe om billboards te plaatsen op industrieterreinen en niet op het platteland of op gevels van gebouwen. Gedurende de laatste jaren leek het er echter op alsof de reclameborden overal waren toegestaan en is er een ware wildgroei ontstaan. Het verwijderen dan de borden komen geheel voor rekening van de eigenaren en bovendien ontslaat de verwijdering de eigenaar niet van een boete die nog volgt. Het landschap moet weer in originele staat terugkeren, zegt de gemeente.

Er staan voorlopig nog 18 borden op de prioriteitenlijst van de gemeente Ibiza. Deze zullen op korte termijn worden verwijderd door medewerkers van openbare werken van de gemeente.

billboard-2 billboard-1
[/s2If]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *