De gemeente voert een studie uit naar de invoering van wegenbelasting

  • Home
  • De gemeente voert een studie uit naar de invoering van wegenbelasting

De gemeente heeft een studie uitgevoerd voor het invoeren van een vergoeding voor het rijden op de wegen van het eiland.

[s2If !is_user_logged_in()]

Meer lezen? Als je bent ingelogd kan je het hele artikel lezen.

Nog geen account? registreer je dan nu!

[/s2If]

[s2If current_user_can(access_s2member_level1)]

De zogeheten PP groep die is opgezet binnen de gemeente onderzoekt de mogelijkheden om een belasting tarief te creeren voor het rijden op de wegen om zo overbevolking tijdens de zomer te bestrijden. Het nieuwe belastingstelsel zal betekenen dat de inwoners van Ibiza een nieuwe belasting moeten betalen, aldus partij president José Vicente Marí Bosó. Hij verwacht niet dat dit een afschrikkend effect zal hebben. Pepa Costa benadrukt dat deze wet geen onderscheid kan maken tussen bewoners en toeristen.

Bosó en Costa zijn het er over eens dat het niet het moment is om belastingen te verhogen. Ze betreuren eveneens dat de overheid meer geld probeert in te zamelen terwijl zij niet in staat zijn om meer dan 40 miljoen op de bank te hebben.

Voorzitter Marí Boso en raadslid Pepa Costa wezen erop dat de afdeling mobiliteit geblokkeerd wordt op alle niveaus: Er is geen geld voor het weg project in Santa Eulária, geen ruimte voor de aangekondigde camera’s op de luchthaven om ongewenst gedrag tegen te gaan en geen geld om de toegang tot Jezus te verbeteren.

Pepa Costa bekritiseert het gemak en de willekeur waarmee de overheid Ibiza vergelijkt met andere grote steden of landen zoals Oostenrijk. Daarnaast geeft hij aan dat de begroting van de gemeente reeds voorziet in wegen en dat er bovendien sprake is van een wegenbelasting van verkeer bij de gemeenten.

De werkgroep PP is van mening dat het invoeren van de belasting positief zal worden ontvangen als je weer dat je daarmee op de wegen kunt blijven rijden en ze ook in goede staat zullen zijn.

Hoteliers, zijn tegen.

De voorzitter van de Ibiza en Formentera Hotel Business Federation (FEHIF) Juanjo Riera, verklaarde zich in een statement tegen deze mogelijk nieuwe belasting te zijn, omdat het meer en meer belastingdruk zal opleveren. 

Daarnaast wees Riera erop dat in de Europese Unie sprake is van vrij verkeer van personen, goederen en voortuigen. Met de massale toename van autoverhuur in Ibiza is een concurrentie oorlog ontstaan tussen de landen ten oosten van het eiland, hierdoor is een overkill aan aanbod van auto’s gekomen op het eiland.

[/s2If]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *