Gemeenschappelijke toeristenplanning Ibiza

  • Home
  • Gemeenschappelijke toeristenplanning Ibiza

toeristenplanIbiza ontwikkelen van een alomvattend plan voor het hele eiland voor het toerisme krijgt de voorkeur ten opzichte van individuele plannen per gemeente. Dat werd bekend gemaakt in een persconferentie gisteren.

De wethouder van toerisme voor Ibiza, Carmen Ferrer maakte bekend dat de gemeentes gaan samenwerken inzake toeristen beleid en planning, in plaats van elk een eigen plan te trekken. Dit is de uitslag van een samenkomst van de verschillende gemeentes.

Volgens het hoofd van Toerisme Ibiza is één plan “een stuk realistischer voor het eiland.” In principe staat de overheid in Spanje toe om iedere gemeente of gebied haar eigen planning te laten maken, maar één enkel plan krijgt de voorkeur. Alle energie die er door iedere gemeente wordt ingestoken kan beter worden aangewend om gezamenlijk één grote planning te maken. Het merk “Ibiza” zal makkelijker uitgedragen worden dan de naam van een individuele gemeente.

En hoewel Ibiza bekend staat bij jongeren als een feesteiland, wordt er steeds meer aandacht besteed aan een doelgroep die minsten zo belangrijk is, zeker in financieel opzicht, de vijftig plussers. Er zullen verschillende campagnes gestart worden die zich gaan richten op deze doelgroep. Geprobeerd wordt om de vijftig plussers vooral in het voorjaar naar Ibiza te lokken.

Foto bij dit artikel: Diario de Ibiza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *