Geen partyboten naar Formentera

  • Home
  • Geen partyboten naar Formentera

partyboot-ibiza-2014FORMENTERA – De kust rondom het eiland Formentera gaat in de zomer van 2015 verboden gebied worden voor de vele partyboten van Ibiza. Dit is in vergadering besloten gisteren.

Om het verbod te kunnen realiseren zal het Parque Natural de ses Salines van Ibiza en Formentera worden opgewaardeerd naar Special Areas Conservation (SAC) en gezamenlijk worden beheerd. Maar ook buiten het natuurgebied zijn de partyboten niet langer welkom rondom het eiland Formentera.

De insulaire wethouder van Milieu, Silvia Tur, is blij met de uitkomst van de vergadering maar blijft voorzichtig over de uitkomst. “Vergeet niet dat dit slechts een technisch voorstel is waarover de regering uiteindelijk moet beslissen. Maar juridisch hebben we de wind mee dus ik ben positief optimistisch”. Volgens Tur, het belangrijkste is dat “er is politieke wil om dit verbod, en het lijkt erop dat dit zo is.”

De wethouder van Milieu Formentera herinnert er ook aan dat organisatoren van feesten op de boten zullen worden aangepakt als ze onder valse voorwendselen evenement organiseren. Veelal is er slechts een vergunning verleend voor een rondvaart door de natuur. Vooral het eilandje Espalmador is slachtoffer van de praktijken van de “natuurbezoekers”. Tur sluit niet uit dat de nieuwe regels zullen worden uitgebreid als ze succesvol blijken. De nieuwe wet moet nog voor aanvang van het zomerseizoen van 2015 van kracht zijn gegaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *