Geen booming Eularia

  • Home
  • Geen booming Eularia

eularia-ibizaSANTA EULARIA – De gemeenteraad van Santa Eularia heeft een wetsvoorstel goedgekeurd wat moet voorkomen dan de gemeente een tweede West End of Playa den Bossa gaat worden in de toekomst.

De nieuwe wet staat het produceren van geluid op een hoog niveau niet toe en nieuwe ondernemers moeten aan nog strengere voorwaarden voldoen. Er wordt duidelijk prioriteit gegeven aan het leefniveau boven dat van muzikale vrijetijdsbesteding. In bepaalde gebieden is zelfs helemaal geen commerciële muziek toegestaan. Ook voorziet de wet in het verbieden van uitbaters die voornemens zijn om een horeca zaak te openen die plek biedt aan 500 of meer gasten.

De burgemeester zegt te weten dat er ook in andere gemeenten soortgelijke verordeningen zijn en de bestuurders weg kijken als deze geschonden worden, maar zegt dat dit in Santa Eularia niet zal gaan gebeuren. Er komt een strikt beleid wat de regels exact gaat opvolgen.

In de afgelopen jaren is Ibiza van het rustige eiland verworden tot een grote pompende discotheek die vanuit de streken waar deze zaken al decennia gevestigd zijn langzaam oprukt het binnenland in. Vooral industrieterreinen zijn bijzonder populair bij nieuwe ondernemers blijkt uit bestudering van de vergunningaanvragen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *