Gastcolumn: ik vertrek

  • Home
  • Gastcolumn: ik vertrek

gele-kofferSAN RAFAEL – In de mail: een gastcolumn, geschreven door Laurens van den Bosch. De titel: Ik vertrek! Naar Ibiza…

Schat, heb jij de koffers al gepakt? De auto is al vol. Hebben we nu alles? Ok, mooi dan gaan we. Ik heb er zo’n zin in. Wel een end hè, naar Ibiza rijden. Ik ben wel benieuwd hoor. Waarnaar?
Nou, wat denk je… Waar moet Joris naar school in september? Want de grote vakantie is in het zuiden op 15 september afgelopen.
Dat komt dan goed uit, hebben we nog drie weken om hem in te schrijven op een nieuwe school op Ibiza. Jôh, waar hebben we het over, 15 minuten rijden met de auto en hij is nog op tijd. En als die school dichtbij is pakt hij toch de fiets. Doet hij nu ook.
Ach ja, dat is waar.
Ik heb er wel zin in hoor. Lekker schildercursussen geven en ik denk dat ik ook iets ga doen met gezonde voeding of zo. Dat vind ik zo leuk. Ja, moet je doen, jij maakt altijd van die lekkere dingen. Als je slim inkoopt en wat mensen regelt, verdien je per week zo aardig wat geld bij.
Ik had al een beetje gekeken naar wat klussen daar. Maar horeca lijkt me ook wel leuk. Weet je wel zo’n tentje waar Herman den Blijker was. Ach weet je, ik vind altijd wel wat. Ik heb nog nooit stilgezeten en als je echt wilt dan lukt het altijd wel. Maar goed dat we wat spaargeld hebben. Mocht het nodig zijn, dat denk ik eerlijk gezegd niet, maar dan hebben we toch nog wat achter de hand. Had jij dat artikel trouwens gelezen dat er steeds meer ouderen komen overwinteren? Met die kook- en schildercursussen van jou, genoeg klandizie.
Ik heb er zo’n zin in. En jij Joris? Joris! Jij ook hè? Huh, wat? Ik hoorde je niet mam, ik zat net op Facebook en had muziek op. Of je er zin in hebt? Oh ja, doe maar met frietjes.
Had jij trouwens nog met die mensen gesproken over wat er allemaal nodig is op dat eiland? Ehh, ja hoor. Ik heb alles geregeld. Gelukkig maar. En de sleutel van dat huis? Wanneer krijgen we die dan? Oh, ehh, die halen we daar op. Ignacio of Antonio zou die klaar leggen als we de borg of commissie betaald hadden. Oh, ok, en heb je dat gedaan? Ja gisteren nog. Overgemaakt. Oh ok. Fijn dat alles geregeld is. Ik ben wel benieuwd naar hoe het huis of appartement er uit ziet. Moesten we ook nog wat verbouwen of was dat bij deze niet? Ik ben trouwens wel blij dat je tegenwoordig met Engels gewoon kunt communiceren. Moet er niet aan denken dat ik Spaans moet gaan leren. En voor die cursussen die ik ga geven nodig ik toch alleen Nederlanders uit.
Oh ik heb er zo’n zin in. Jij ook?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *