GANGSTAR: Ideaal voor iedereen die techno moe is op het eiland

  • Home
  • GANGSTAR: Ideaal voor iedereen die techno moe is op het eiland

Alle feestbeesten op Ibiza zullen het met mij eens zijn dat de laatste jaren het uitgaansleven op het eiland voornamelijk gedomineerd wordt door techno muziek. Kijk maar naar grote DJ’s als Carl Cox, Solomun en Black Coffee, waar de gemiddelde Ibiza ganger wel uren voor in de rij staat. En met feesten als Marco Carola’s Music On, wat iedere week weer uitverkocht is, en Circoloco in DC10, waar geen gastenlijst plek voor te krijgen valt, kunnen we het niet langer ontkennen. Underground is hot. Hotter than hot op Ibiza. Maar hoewel ik zelf een onwijze underground liefhebber ben, ik bedoel er is niks lekkerder dan af en toe helemaal los te gaan op die techno sounds, kan het na een tijdje ook best wel eens mijn neus uitkomen. Net zoals met alles in het leven, is teveel van hetzelfde nooit goed. Het is uiteindelijk de variatie en afwisseling die het leuk houdt.

 

En met deze tegeltjeswijsheid besloot ik maandag avond eens niet naar mijn geliefde DC10 te gaan, maar een keer een ander soort feestje uit te proberen op het eiland. En iets anders, dat kreeg ik. Ik belandde namelijk in de Hï, dat iedere maandagavond in het teken staat van Cathy Guetta’s hiphop feest ‘Gangstar’. En de naam verklapt het al, dit wordt weer gewoon weer een ouderwets avondje uit met die foute R&B muziek. Een club waar je weer eens helemaal dressed up naartoe kan gaan en waar de VIP nog wel enigszins status heeft. Waar opzwepende hits zoals “All I do is win” en “I don’t fuck with you” het ego van alle mannen in de tent triggert om nog meer flessen champagne te bestellen. Waar meiden om jouw tafel staan te dansen, en jouw drank staan op te drinken, maar iedereen dat goed vind omdat de jurkjes net even wat korter zijn dan normaal.

Via de personeelsingang werden we persoonlijk naar onze VIP tafel gebracht, waar je van bovenaf uitzicht hebt op de dansvloer en de gigantische boksring die in het midden van de zaal staat. Heel de avond was hier spectaculair entertainment, van bekende rappers tot aan sexy geklede dames die aan het rollen waren in het geld. Maar dan in de letterlijke zin, aangezien er met allemaal dollarbriefjes werd gestrooid in een soort kooi met danseressen. 

Terwijl het op de dansvloer er wild aan toe ging, was de status boven in het VIP deck niet heel veel chiquer.  Gedurende de hele avond deden de VIP meiden hun uiterste best om de Magnum Belvedere aan ons leeg te schenken. Nou ik kan je wat vertellen, er gaat behoorlijk veel vodka in zo’n fles. En met die warmte op het eiland stijgt de drank nog sneller naar je hoofd, wat de zaak ook niet al te best bevordert natuurlijk. Wat ik na al die techno avonden vergeten was, is dat alcohol en R&B altijd een dodelijke combinatie blijft. Voor ik het wist kwam mijn inner Beyoncé naar boven en stond ik net zo hard mee te blèren op de oldskool tunes die uit de speakers geblazen werden, zoals we vroeger allemaal ongegeneerd meezongen met High School Musical.

 

Hoewel ik mij nog zo had voorgenomen de shots te vermijden, kon ik de peer pressure niet weerstaan en deed ik toch maar een rondje mee. Oké. Dom plan. Heel dom plan. Ibiza 1. Lisa 0. En vooral op dinsdag ochtend vervloekte ik mijzelf voor alle drank die op die R&B muziek tijdens Gangster zo’n enorm goed plan leek. Maar goed, eerlijk is eerlijk, de kater was het voor 200% waard.

Kortom, Gangstar op maandag avond in de Hï is hét ideale feestje voor iedereen die techno-moe is het op eiland en weer zin heeft in een hiphop en R&B avond.  Ideaal voor alle dames die zin hebben om weer even in de stijgers te gaan staan voor het stappen. Zou ik hier nog een keer naar toe gaan? Zeker wel. Zal ik dan minder drinken? Ik denk het niet. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *