Ga terug in de tijd met het Ibiza Medieval Festival

  • Home
  • Ga terug in de tijd met het Ibiza Medieval Festival

Waar: Dalt Vila (oude centrum Ibiza stad)

Wanneer: donderdag 10 mei 2018, donderdag 11 mei 2018, zaterdag 12 mei 2018, zondag 13 mei 2018

Ik ben vast niet de enige die spontaan het gevoel krijgt alsof ik in een Middeleeuws sprookje ben beland wanneer ik door het centrum van het oude Ibiza stadje slenter. De prachtige architectuur van de huizen, de rotsen om me heen en de stenen weggetjes die kris kras door elkaar heen lopen hebben iets magisch.

Automatisch denk ik dan terug aan onze voorvaders, die hier lang geleden hebben geleefd. Ver voordat Ibiza een waar toeristenparadijs werd, was dit ooit grondebied van de Romeinen tot aan de katholieken.

Speciaal om onze voorouders te eren, wordt er op Ibiza deze maand het Medieval Festival georganiseerd. Kraampjes met middeleeuwse producten zullen worden uitgestald en ook zullen middeleeuwse kleren worden aangetrokken.

Vier dagen lang zal alles wat zo geweldig was aan de middeleeuwen in de spotlight worden gezet. Denk aan muzikanten, kunst, eten, jongleurs, religie en ander amusement.

Tijdens dit festival zal Dalt Vila nog een historischer tintje krijgen. Ben je benieuwd wat je te wachten staat tijdens dit middeleeuwse feest? Bekijk hieronder de trailer van twee jaar geleden!

Posted in Al het nieuws Column

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *