15.4 C
Ibiza Town

Fruit strandverkoper in beslag genomen

Moet lezen

Fruit verkoop strand IbizaDe gemeente Sant Josep heeft de laatste twee dagen 24 dozen met fruit cadeau gedaan aan Caritas. Het fruit was eerder in beslag genomen van illegale strandventers bij Playa den Bossa en omstreken.

De verkoop van fruit op het strand is de gemeente en de politie een doorn in het oog en de controles worden steeds intensiever sinds het begin van het seizoen. Maandag werden er 14 dozen inbeslag genomen fruit weggegeven en dinsdag nog eens 10 dozen.

Verkoop van fruit op het strand zonder vergunning is niet alleen illegaal, maar levert ook nog eens een bijzonder groot gezondheidsrisico op. Er is geen enkele vorm van controle op de hygiëne tijdens de bereiding van het fruit bijvoorbeeld. Dit wordt vaak ter plaatse gesneden voor de klanten. Daarnaast is er voor de verkoper geen gelegenheid om zijn handen te wassen, ook niet na een toiletbezoek bijvoorbeeld.

Eerder deze week maakte de politie op Ibiza al jacht op Afrikaanse strand verkopers die illegale en nagemaakte merkproducten verkochten.

Fruit wat in beslag is genomen
Een deel van het in beslag genomen fruit. Foto Ultimahora

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel