15.4 C
Ibiza Town

Frankie Knuckles (59) overleden

Moet lezen

frankie-knuckles-doodFrankie Knuckles, een legendarische dj die een grote sleutelrol heeft gespeeld bij het ontstaan van de housemuziek, is gisteren op 59-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de krant Chicago Tribune op zijn website.

Knuckles werd in 1955 in de Bronx in New York geboren en ging in zijn tienerjaren al als dj aan de slag in New York. In 1977 verhuisde Frankie naar Chicago, waar hij resident dj werd in de wereldberoemde club The Warehouse. De elektronische muziek die hij er draaide, maakte al snel naam in Chicago en werd “house” genoemd, een verwijzing naar de club waarin het genre ontstond.
Later opende Knuckles nog een eigen club in Chicago: The Power Plant. Bekende werken van Knuckles, die ook wel “the godfather of Chicago house” genoemd werd, zijn onder meer “Your Love” (1987) en “The Whistle Song” (1991). Later werkte Knuckles nog samen met tal van artiesten zoals onder meer Michael Jackson, Whitney Houston, Pet Shop Boys en Hercules & Love Affair, zo schrijft het muziekmagazine Pitchfork. Sinds 2004 is er een straat naar Knuckles genoemd in Chicago. Een jaar later trad hij toe tot de Dance Music Hall of Fame.
[embedplusvideo height=”360″ width=”640″ editlink=”http://bit.ly/1dJECcG” standard=”http://www.youtube.com/v/LOLE1YE_oFQ?fs=1&vq=hd720″ vars=”ytid=LOLE1YE_oFQ&width=640&height=360&start=&stop=&rs=w&hd=1&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep1066″ /]

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel