Flitspaal langs weg naar Ibiza werkt weer

  • Home
  • Flitspaal langs weg naar Ibiza werkt weer

flitspaal-hersteldDe mishandelde flitspaal langs de weg van Santa Eularia naar Ibiza is weer hersteld. De paal was door vandalen flink onder handen genomen en tijdelijk buiten gebruik.

Het toestel staat langs de hoofdweg die Santa Eularia met Ibiza verbindt, net voor het dorp Ca Na Negreta op ongeveer 400 meter voorbij de kartbaan richting Ibiza. De paal heeft een zwaar leven, want met grote regelmaat ondergaat hij een pak slaag, of wordt hij mishandeld met pikhouwelen, bijlen en hamers. Zelfs de montage van kogelvrij glas vrijwaart de paal niet van ernstige verminkingen.

Het is dus niet de vraag óf de paal weer een ongewenste behandeling moet ondergaan, maar wanneer. Als hij functioneel is, maakt hij geholpen door een dikke flits een foto van je kenteken als je harder rijdt dan 60 kilometer per uur, de ter plaatse maximaal toegestane snelheid. De paal staat er niet om zichzelf of de overheidskas te financieren, maar de weg staat bekend als een weg waarop bijzonder veel ongevallen voorkomen. Door het geforceerd controleren van de snelheid van de weggebruikers hoopt de overheid het aantal ongevallen terug te dringen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *