12.8 C
Ibiza Town

Flinke stijging aantal toeristen tot oktober

Moet lezen

toeristen-toenameDe Balearen blijven aantrekkelijk voor de toeristen. Tot de maand oktober wisten 10,9 miljoen internationale toeristen de weg te vinden naar de eilanden Ibiza, Formentera, Menorca en Mallorca.

Dit aantal is een stijging van 7,4% meer dan in dezelfde periode van 2012, waarmee onze regio op de tweede plek komt van de meest bezochte provincie. 20,1% van het totaal aantal toeristen kwam naar de Balearen. Alleen al in oktober bereikte de eilandengroep Balearen een aantal van 929.059 internationale toeristen, een stijging van 7,9% ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar en met 17% van het nationale totaal.

Dit jaar stijging was vooral te danken aan bezoekers uit Duitsland-, Nederland en de Scandinavische landen. Spanje ontving 54,3 miljoen internationale toeristen in de eerste tien maanden van het jaar, wat neerkomt op een stijging van 4,8% ten opzichte van dezelfde periode van 2012. In oktober bezochten 5,5 miljoen internationale toeristen Spanje, 6,9% meer dan in dezelfde maand vorig jaar.

Het Verenigd Koninkrijk was de grootste leverancier van personen, met 13 miljoen toeristen , een stijging van 4,6%; gevolgd door Duitsland en Frankrijk, met respectievelijke toename van 4,7% en 6,4%.
Maar ook de Scandinavische landen droegen hun steentje bij met 4 miljoen, 17, 7%, en Rusland met 1,4 miljoen, 30,4% meer dan vorig jaar.

Catalonië is de nummer één als het gaat om bezochte plaatsen met 14 miljoen toeristen, een stijging van 7%, gevolgd door de Canarische eilanden met 8,5 miljoen; een toename 2,5%. De Balearen scoorden ook goed want daar kwamen 10,9 miljoen toeristen, een stijging van 7,4%. Grootste stijger van allemaal is de autonome regio Valencia met 11,3% meer toeristen. Alleen Madrid deed het slechter met een daling van 6,6% wat neerkomt op 3,5 miljoen mensen,

Alle soorten accommodaties zijn in trek, maar de grootste stijging wordt toch waargenomen in de niet-hotel accommodaties. 7,1% meer, wat neerkomt op 19,5 miljoen toeristen verkoos een accommodatie als een huis, villa of appartement in plaats van een hotelkamer. Toch zijn hotels nog steeds koploper want zij huisvesten 34,7 miljoen toeristen.

43,6 miljoen toeristen kwamen per vliegtuig, 4,9%, en 9,7 miljoen over de weg, een stijging van 6,9%.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel