Flinke celstraffen voor drugsdealers

  • Home
  • Flinke celstraffen voor drugsdealers

drugsbende-san-antonioDe rechters van het hof op Mallorca hebben flinke straffen opgelegd aan leden van een bende. De bende hield zich bezig met grootschalige handel en import van drugs op Ibiza. En dan met name in San Antonio.

Onder de veroordeelden is de vermeende leider van de bende, N.E.B, die naar verluidt verantwoordelijk was voor het functioneren van de groep en bovendien zorgde hij er voor dat de drugs op een georganiseerde manier naar het eiland getransporteerd werd. Deze man is veroordeeld tot zeven en een half jaar gevangenisstraf . Zijn broer, C.J.B., is ook veroordeeld; hij kreeg zes jaar en een dag(..) gevangenisstraf. Beide heren moeten naast de jaren brommen in de bajes ook nog eens een boete betalen van elk 38.000 euro.

Een andere verdachte, M.A.W., is ook veroordeeld tot zeven en een half jaar op water en brood en een boete van 110.000 euro, terwijl K.F. is veroordeeld tot vier en een half jaar en een boete van 2.500 euro. De laatste twee leden van de bende, J.D.D. en V.S. moeten drie en een halfjaar achter de tralies.

In het arrest lezen we dat het hof voornamelijk tot de hoge straffen is gekomen omdat de leden van de bende stuk voor stuk als een geoliede machine samenwerkten waardoor ze duidelijk konden worden aangemerkt als een criminele organisatie. De feiten vonden plaats in de zomer van 2011.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *