Flink budget voor de strijd tegen muggen

  • Home
  • Flink budget voor de strijd tegen muggen
muggenbestrijding
Foto: Diario de Ibiza

De overheid doet een flinke aderlating om de muggen op Ibiza te bestrijden. Er is 71.500 euro ter beschikking gesteld.

Het Ibiza Consell heeft in haar begroting een bedrag opgenomen van € 71.571.- voor het controleren van de muggen op het eiland. De belangrijkste gebieden waar zij optreedt van 3 maart tot 30 september zijn: Ses Salines, de lagunes en kanalen van Playa den Bossa, ses Feixes, Ibiza stad en Talamanca, alsmede riolering Santa Eulalia en Cala Llonga.

De naamloze vennootschap Tragsa draagt zorg voor de biologische bestrijding van muggen. In het natuurpark van Ses Salines zal de actie zich richten op de larven. Er wordt gepoogd om te voorkomen dat de larven zich kunnen ontwikkelen tot een mug. Deze behandeling met larvicide omvat de toepassing van het toebrengen van Bacillus thuringiensis bacteriën in wateren waar meer insecten zijn geconcentreerd. De bacterie werkt alleen in op de larven van bloedzuigende muggen, dus het is een zeer selectieve behandeling die geen invloed heeft op andere insecten, zo vertelt het Consell in haar verklaring.

Toch worden ook volwassen muggen bestreden, maar dat gebeurt alleen op plekken in stedelijke centra zoals ses Feixes en in de buurt van Playa den Bossa (buiten het natuurpark van Ses Salinas). In deze gevallen zullen er in zeer lage concentratie (0,033%) insecticide worden toegepast. Het betreft hier cypermethrine.

De Consell beveelt het volk aan om zelf ook waakzaam te zijn op plekken waar muggen ontstaan. Controleer of de deksels van watertanks goed gesloten zijn, vooral bij septic tanks, desinfecteer niet gebruikte zwembaden en leeg regelmatig overlopen en regenwatertonnen. De muggenlarven ontwikkelen zich in stilstaand water.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *