16 C
Ibiza Town

Fikse straffen drugsbende

Moet lezen

britse-drugsbande
De in 2010 in beslag genomen drugs (foto: policia)

IBIZA – De strafkamer van de Hoge Raad heeft gevangenis straffen opgelegd door aan een aantal verdachten die in 2010 in de operatie “Arrow” werden aangehouden. De operatie werd uitgevoerd door Agenten van het Team Organized Crime (ECO).

De meeste verdachten, allemaal verdacht van de handel in verdovende middelen, zijn van Britse komaf. De opgelegde straffen variëren van zeven en een half jaar tot drie en een half jaar gevangenisstraf. De rechters legden aan ieder van de verdachten ook een geldboete op, in sommige gevallen zelf € 110.000.-

De strafkamer van de Hoge Raad heeft de argumenten van de advocaten, die meenden dat er inbreuk op het recht op privacy was gepleegd door de onderzoekers, verworpen. Ook protesten tegen een oneerlijke procesgang bleken tevergeefs aangevoerd door de advocaten.

Op 30 augustus 2010 heeft de ECO van de Guardia Civil het Britse netwerk ontmanteld. De bende hield zich bezig met drugshandel in discotheken en in de uitgaansgebieden op Ibiza. Er werden op één dag vijfentwintig mensen aangehouden en er werden 38.000 xtc pillen in beslag genomen en vier kilo cocaïne en nog andere kleine hoeveelheden narcotica.

De organisatie, die werd gerund vanuit het Verenigd Koninkrijk, had luxe villa gehuurd in Ibiza voor de kopstukken van de bende en in toeristengebieden waren enkele appartementen gehuurd vanwaaruit de drugs werd gedistribueerd. Als onderdeel van de operatie Arrow werden veertien mannen en elf vrouwen aangehouden, twintig van hen waren Britten, twee Ieren, één was Tsjechische, één Slowaakse en één met een Spaans paspoort.

 

Vorig artikel
Volgend artikel

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel