Fiesta Medieval keert deze week terug naar de straten van Ibiza!

  • Home
  • Fiesta Medieval keert deze week terug naar de straten van Ibiza!

Ondanks de COVID Pandemie keert Fiesta Medieval terug naar on mooie eiland en zullen de straten weer veranderen naar een Middeleeuwse nederzetting.

 

Normaliter komen er jaarlijks zo’n 100.000 bezoekers af op het evenement waarbij je je ogen uitkijkt en je waant op Ibiza tijdens de Middeleeuwen.

 

Ibiza staat sinds 1999 op werelderfgoed lijst van UNESCO. Het is een van de oudste en best bewaarde kustvestigingen van Europa. Dit zie je nu natuurlijk al terug als je bijvoorbeeld de oude Ibiza-stad bezoekt. Maar om deze notering en eer te vieren wordt er elk jaar het Fiesta Medieval georganiseerd. Tijdens dit evenement worden de straten van Ibiza weer terug gebracht in de oorspronkelijke sferen en waan je je weer helemaal in de Middeleeuwen. Als je tijdens Fiesta Medieval door de straten van Eivissa loopt kom je tovenaars, ridders, narren, prinsen en prinsessen tegen! Ook zijn er optochten met draken die toch aan carnaval doen denken.

 

Dit jaar gaat het weer gebeuren. Weliswaar in afgeslankte vorm door Corona, maar dat zal het voor de aanwezigen niet minder mooi maken! Dit jaar zal het plaatsvinden van 6 tot 9 mei en alles wat zich door de straten beweegt is gratis te bekijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *