Extreem gevaarlijke drug Angel Dust veroorzaakt paranoia en suïcidaliteit

  • Home
  • Extreem gevaarlijke drug Angel Dust veroorzaakt paranoia en suïcidaliteit

Afgelopen woensdag rond 02.30 uur dwaalt een 23-jarige Britse man over straat, terwijl hij luidkeels schreeuwt en met zijn hoofd op het straatmeubilair slaat. Vervolgens neemt de man een sprint van ongeveer 10 meter, en duikt bovenop de motorkap van een taxi. Zijn hoofd zit onder het bloed, en overal ligt glas. Het hoofd van de jonge feestganger is helemaal verbrijzeld. Geshockeerden voorbijgangers maakten een video, en de beelden hebben voor veel commotie gezorgd op social media.

 

Het scenario van afgelopen woensdag is slechts één van de vele onverklaarbare incidenten die zich afgelopen zomer op het eiland hebben afgespeeld, en waarvan drugs de trigger is geweest. Om nog een ander voorbeeld te noemen; zo was vijf dagen voor het merkwaardige Playa d’en Bossa tafereel, San Antonio ook al toneel voor twee drugs-gerelateerde ongelukken. Hier sprong vorig weekend een 19-jarige jongen van het balkon, omdat hij zich achtervolgd voelde door de politie. Diezelfde dag nog was er een jongen tijdens een afterparty van de vierde verdieping naar beneden gevallen, en belandde met zijn rechterbeen op een parasol. Zijn been was volledig gespiesd, en het appartementencomplex was één groot bloedbad.

 

De drie jonge mensen uit de bovengenoemde scenario’s zijn alle drie opgenomen in het Can Misses ziekenhuis. Alle drie de gevallen deden zich voor in een context van inname van drugs, waarvan de slachtoffers “extreem paranoïde reacties hadden, na het gebruik van drugs”,  aldus dokter Francisco Muelas, werkzaam op de afdeling van de spoedeisende hulp in het Can Misses ziekenhuis.

 

De dokter waarschuwt in het bijzonder voor de effecten van Angel Dust, een drugs die dit jaar voor het eerst sinds twintig jaar weer op het eiland verscheen. Volgens Muelas gaat het bij deze incidenten ook om dit beruchte poeder, wat voor grote en trippende hallucinaties kan zorgen, en tegelijkertijd gebruikers extreem paranoïde maakt. Muelas legt uit dat deze drugs “extreme paranoia en suïcidaliteit kan veroorzaken, en demonische hallucinaties kan genereren”.

 

De inname van deze stof verklaart enkele van de gewelddadige en vreemde incidenten van de jongeren.  Eerder deze zomer waren er ook al twee mensen opgenomen in het Can Misses na de inname van deze drug. Het spul was twintig jaar van het eiland verdwenen, maar nu lijkt het weer terug.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *