Extra beveiliging (lucht)havens

  • Home
  • Extra beveiliging (lucht)havens
rag-team
Foto: Toni Escobar

IBIZA – De overheid op Ibiza heeft het aantal veiligheidstroepen geïntensiveerd op de luchthaven en in de havens van Ibiza. Aanleiding is volgens een woordvoerder de aanslag in Nice (Frankrijk).

De havens en de luchthaven worden onder bijzondere aandacht gesteld omdat ze door de overheid worden beschouwd als “kwetsbare gebieden”.

Vooral de effectieve Rapid Action Group (RAG) van de Guardia Civil op de luchthaven van Ibiza toonde verbaasde blikken op de gezichten van de vele toeristen. De agenten van deze elite-eenheid kwamen drie weken geleden al naar het eiland en werden meteen na de aanslag in Nice operationeel en zijn nu dus zichtbaar aanwezig.

Volgens bronnen bij de Guardia Civil blijft het Alarm Niveau op 4, maar de data (de piekdagen op Ibiza) en de huidige omstandigheden hebben geleid tot strengere controles.

De twintig GAR mensen, de elite-eenheid van de Guardia Civil, werkt deze dagen op de luchthaven Es Codolar en hun aanwezigheid blijft niet onopgemerkt in de aankomst- en vertrekhal door hun zware en zichtbare bewapening.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *