14.6 C
Ibiza Town

Expositie Fedde Nicolai op Ibiza

Moet lezen

Ses Salinas

Verandering van weer

Ibiza in de groei

Unesco en Ibiza

nicolai-art-logoIBIZA MARINA – Op vrijdag 13 juni aanstaande kunnen liefhebbers van de kunst van Fedde Nicolai hun hart ophalen in het Ocean Drive Art Hotel aan de Marina Botafog op Ibiza.

Er wordt werk getoond van de kunstenaar in het hotel op die dag, waarna de tour nog iets verder reist richting Palma en wellicht zelfs naar Curaçao en Londen.
Eind augustus wordt er geëxposeerd bij Art Vinkeveen.
Om je een beeld te geven van de artiest achter deze werken:

Fedde Nicolai Art

nicolai1Fedde Nicolai is de kunstenaar achter ‘Fedde Nicolai Art’. In 2013 besloot Fedde Nicolai zich volledig op een schilderscarrière te concentreren. Maar ook daarvoor hield hij zich al bezig met creëren, concepten en kleur. Zo was hij behalve kunstschilder, ook twintig jaar stylist in mode en interieur en tevens art director bij een modeketen.
Het schilderen zat er altijd al in: ‘Kunst stroomt door mijn bloed’, aldus Fedde Nicolai. Als kind wilde hij al mooie dingen maken en dat is zijn hele leven zo gebleven. Als jongetje zat hij op tekenles en tekende hij vooral stillevens, op zijn twintigste schilderde hij in olieverf klein formaat kleurvlakken. Nu gaat hij voor het grote werk. Kenmerkend aan zijn schilderijen zijn de royale vaak grove bewegingen en vormen en de intense explosies van kleur, afgewerkt tot aan de rand.

Zijn inspiratie is de wereld en alles wat leeft en beweegt. Mode, interieur, de natuur, cultuur, het reizen naar verre landen, het bezoeken van wereldsteden en het ontmoeten van mensen; energie en vibraties die hem inspireren tot zijn non-figuratieve werk. Al ontstaan er af en toe toch vormen en verbeeldingen, veel belangrijker vindt Fedde Nicolai dat het werk de toeschouwer raakt.

 

 

nicolai2Elk werk is uniek door zijn grootte, de kleurencombinaties die vooraf zorgvuldig worden bepaald, maar ook door de gebruikte materialen en gereedschappen. De kunstenaar werkt met glas, borstels en andere objecten met verschillende reliëfs, daarbij gebruikmakend van wat er al is. Elk schilderij ontstaat vanuit een dragende basiskleur, van daaruit werkt de schilder naar een abstracte compositie. Een nieuw en bijzonder specialisme is het beschilderen van kamerschermen.

Het doel is steeds groter te gaan werken, verder de ruimte in, kijkend ook naar waar een ruimte om vraagt. Daarbij kent de kunstenaar geen grenzen. De wereld, maar ook kunst kan nooit groot genoeg zijn. Zo telt het laatste doek twee bij drie meter en is Fedde Nicolai inmiddels bezig met het ontwikkelen van doeken die hele wanden beslaan en ruimtevullend kunnen zijn.

 

 

Vrijdag 13 juni 2014, 18:30 – 21.00, Ocean Drive Art Hotel
Playa de Talamanca
https://www.designhotels.com/hotels/spain/ibiza/ibiza-town/ocean-drive-hotel
Voor meer informatie kan je contact opnemen met Ilona Monsanto: [email protected]

nicolai-3 nicolai-2 nicolia-1

nicolai-4

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel

Verandering van weer

Unesco en Ibiza

Ibiza in de groei

Ses Salinas

Liefde op Ibiza!