Europa ziet nog wel rek in Spaanse IVA

  • Home
  • Europa ziet nog wel rek in Spaanse IVA

iva-verhogingNog hogere b.t.w., je moet er toch niet aan denken? De nette pakken die voor Europa de regeltjes bedenken blijven stelen van de gewone burger, want de Europese commissie vindt dat er best nog rek zit in het nogmaals verhogen van de IVA in Spanje.

De Europese commissie schrijft dat Spanje een flinke stap in de goede richting(!) heeft gezet met de IVA verhoging van 18 naar 21 procent en van 6 naar 10 procent. Toch blijkt het nog niet genoeg want de Europese Commissie is van mening  dat er nog rek is voor opnieuw een verhoging. Ook denken ze dat er nog kansen liggen om een extra milieutaks te heffen op bijzondere brandstoffen.

Vooralsnog ziet de Spaanse overheid niets in dit plan, maar gezien de enorme druk waaronder het land staat, (Europa stopt voor vele miljarden in de noodlijdende Spaanse banken) is het niet onwaarschijnlijk dat de tarieven toch op termijn omhoog zullen gaan. Een compliment kwam er ook uit Europa: men is er lovend over de hervormingen in de arbeidswet. Europa meent dat de hervormingen genomen door de regering Rajoy zijn vruchten beginnen af te werpen. Opvallend is wel dat juist deze week bekend werd dat het aantal werklozen in Spanje nog steeds stijgt. Het cijfer van het aantal werkzoekende Spanjaarden is de 5 miljoen inmiddels gepasseerd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *