EU grote donateur voor Balearen

  • Home
  • EU grote donateur voor Balearen

221-miljoen-euroDe Balearen zullen blij zijn met de EU, want in de periode 2014 tot 2021 zullen zij twee keer zoveel geld uit fondsen en subsidies ontvangen als in de vorige periode.

Het betreft een bedrag van 220.900.000 euro wat de EU zal overmaken naar de Balearen en dat is een stijging van 84 procent ten opzichte van de vorige periode, die liep van 2007 tot 2013. De directeur-generaal Economie en Statistiek, Joana Perello, zei dat de regering hetzelfde bedrag ook zal bijdragen. Hiermee loopt het bedrag was geïnvesteerd in de eilanden in de komende zeven jaar op € 441.800.000.- De EU zal pas betalen als de projecten waarvoor het geld benodigd is, ook daadwerkelijk zijn gerechtvaardigd.

Perello meldde dat de gesprekken nog zijn niet afgerond hoe de 441.800.000 geïnvesteerd zal worden. Daarvoor moeten plannen ontwikkeld en goedgekeurd worden. Er zal sneller geld toegewezen worden aan projecten die werkgelegenheid opleveren. Ook zullen zaken die de economie stimuleren eerder fondsen ontvangen.

Hij benadrukte ook dat de Balearen door Europa gedwongen worden om ten minste 27,6% van de 441.800.000 te stoppen in een Sociaal Fonds. Dat wil zeggen dat er actie ondernomen moet worden om de werkgelegenheid te bevorderen (beroepskeuzevoorlichting, werkgelegenheidsbeleid, enz..). Sommige van deze projecten zijn al reeds opgenomen in het plan voor de werkgelegenheid Balearen. De rest kan worden geïnvesteerd in infrastructuur, ingekaderd binnen het EFRO.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *