Ernstige incidenten op de stranden van Formentera neemt met 38% af

  • Home
  • Ernstige incidenten op de stranden van Formentera neemt met 38% af

De stranden van Formentera registreerden in 2017 15 ernstige ongelukken waarvan twee met een dodelijke afloop, dat werd gisteren in een presentatie door het Consell van Formentera bekend gemaakt.

Afgelopen jaar heeft het aantal ernstige ongelukken met 38% afgenomen t.o.v. 2016, toen er 24 incidenten werden geregistreerd. Dit jaar zijn er twee mensen om het leven gekomen op de stranden. Eén persoon kon dankzij het snelle handelen van de strandwachten herstellen van verdrinking.

Op Formentera zijn er 22 troepen van badmeesters in dienst, die de veiligheid van de toerist moeten verzorgen. Afgelopen jaar werd het toezicht op het strand Cala Saona versterkt en werd er voor het eerst surveillance ingediend op het strand van Es Calo. In de presentatie werd gezegd dat dit “twee zones met een laag risico zijn, maar waar wel deze service moeten bieden”.

Ook heeft het consell voor het aankomende jaar een aantal badmeesters toegekend aan 12 stranden waar het niet wettelijk verplicht is om surveillance patrouille te hebben. Vooral positief nieuws dus wat er naar streeft om nog meer ongelukken tijdens de zomer van 2018 te voorkomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *