Is er animo voor een business club?

  • Home
  • Is er animo voor een business club?

dutch-business-club-ibizaOp Facebook werd door ondernemer Roel, eigenaar van Ibizatellite, een oproep gedaan of er wellicht interesse is in een Nederlandse business club. Er volgde al snel een discussie.

Ondernemers op Ibiza die van origine afkomstig zijn uit een ander land dan Nederland, zijn over het algemeen veel meer verbonden met elkaar. Bedrijven bevelen elkaar aan en ondersteunen elkaar daar waar nodig “in den vreemde”. Bij Nederlanders blijkt dat (nog) niet het geval. Of het een kwestie is dat ze het elkaar niet gunnen, gebrek aan interesse in elkaar, of om een andere reden dat is niet bekend. Op vele plekken op de wereld zie je het anders, ook bij Nederlanders. Overal ontstaan business clubs waarin de ondernemers elkaar ondersteunen.

Iets dergelijks formeren zal niet makkelijk worden omdat heel veel Nederlandse ondernemers zich gestort hebben op villa- en autoverhuur. En ja, die kunnen elkaar niet helpen natuurlijk. Ook de horeca exploitatie die gerund wordt door Nederlanders zal niet staan te popelen om elkaar klanten toe te spelen.

Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog de “ondergrondse” business clubjes. Clubjes die welliswaar niet officieel zijn, maar groepjes (kliekjes) Nederlanders die zonder een echte club zijn elkaar het werk en de klanten wel toespelen. En dergelijke groepjes dulden over het algemeen geen nieuwkomers. Daar kom je alleen met veel lobbyen of een kruiwagen tussen.

Mogelijk ligt er perspectief in het initiatief van Roel als we kijken naar de wat kleinere ondernemers. Het begin is er in elk geval, nu nog even peilen hoe groot de belangstelling is, een locatie en een datum prikken en dan zien hoe vol de zaal zal zitten met ondernemers die het goed met elkaar voor hebben.

Ibizavandaag volgt het initiatief op de voet en we ondersteunen het ook van harte uiteraard. Zodra er meer over te melden is dan komen we er op terug.

In de groep “Nederlanders op Ibiza” kan je in een poll laten weten of jij denkt of dit initiatief kans van slagen heeft, maar ook hieronder kan je je stem uitbrengen:
[yop_poll id=”5″]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *