Enter. opening bij Space

  • Home
  • Enter. opening bij Space

enter-hawtinWe hebben er lang naar uitgekeken, naar deze bijzondere avond van Richie Hawtin. De zwarte stippen zijn niet meer weg te denken van het eiland en lijken geprint in onze hersenen. Het is tijd voor ENTER.

De zwarte stippen signaleer ik zelfs al overdag bij wat meiden op het strand, die hem op hun bovenarm dragen. Niet in de laatste plaats natuurlijk omdat er een extra korting wordt verleend voor iedereen die een zwarte stip ergens toont bij aankomst bij club Space aan Playa den Bossa.

Voer Opens in Space

Nou, het eiland is wel wat gewend in de zomer, maar de drukte voor de opening van ENTER.Sake was enorm. Het verkeer moest geregeld worden ter plaatse, zo groot bleek de opkomst. Iedereen kwam voor de held Hawtin die voor het tweede seizoen zijn residentie verbindt aan Enter, zijn eigen concept bij Sapce. En Hawtin draait zelf al vroeg, iets wat een goede keuze is want veel clubbers hebben de neiging om pas laat naar de clubs te gaan tegenwoordig. Zo niet bij dit feest dus, iedereen wil er vroeg bij zijn. Hawtin draait al van 21:30 tot 22:30…

Voer Opens in Space

We komen binnen langs een enorme rij wachtende mensen (wat is het toch fijn om als pers de clubs te bezoeken) en eenmaal binnen wanen we ons bij ENTER.Sake in het echte oude Japan. Houten balken,  schaduwrijke panelen en een echte Shogun sieren de club. Bijna wilde ik mijn schoenen uittrekken in de waan dat we ons in een Geisha huis bebonden. De LED muur toont Japanse beelden en we zien er zelfs sociale media berichten voorbij komen; kenmerkend voor Minus want dat is een organisatie die echt van deze tijd is.
Richie vervult zijn taak zoals verwacht en meteen vervolgen we onze Japanse reis met Bella Sarris die door Hawtin persoonlijk wordt aangekondigd als een volleerd MC. Het publiek gaat los.

Voer Opens in Space
Voer Opens in Space

Op Terrace pakken we een fijn stuk mee van de set van Hot Since 82, de eerste keer voor ons en we moeten zeggen dat deze set ons diep heeft geraakt. Meteen wordt er door Paco Osuna nog een schepje bovenop gedaan en Space barst uit haar voegen.

De trend is gezet voor het seizoen en met moeite weten we ons verstand te bewaren en verlaten we met grote tegenzin de finste club op het eiland. Gelukkig wel met de wetenschap dat we ENTER. nog zeker een paar keer mogen beleven dit seizoen. Wat een feest!

Voer Opens in Space
Voer Opens in Space
Voer Opens in Space
Voer Opens in Space

De volgende ENTER staat gepland op 11 juli en tickets zijn verkrijgbaar via onze ticketshop.

Lineup

ENTER.Main (Discoteca) Richie Hawtin, Loco Dice, Hector?.
ENTER.Terrace (Terraza) Maya Jane Coles, Maceo Plex, Catz ‘N Dogz (Live), Delano Smith.
ENTER.Sake (Sunset Terrace, from 21.30) Damian Lazarus, Hito, Bella Sarris.
ENTER.Mind (El Salon) Andy Stott (Live), Matthew Hawtin?.
ENTER.Air (Premier Etage) Ean Golden.

Met dank aan:

essentialibiza-logo

Posted in Al het nieuws Muziek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *