15 C
Ibiza Town

Energieverbruik het hoogste op Ibiza

Moet lezen

Ses Salinas

Verandering van weer

Unesco en Ibiza

Ibiza in de groei

De vraag naar elektriciteit op Ibiza en Formentera in de maand juli is wederom toegenomen, zo blijkt uit de verschenen cijfers van Endesa, de lokale energiemaatschappij.

De toename bedraagt 2,9%. De vraag naar elektriciteit was 102.437 megawatt per uur, waardoor Ibiza de grootste stijging toont van de Balearen. Ook de andere eilanden noteerden een groter verbruik dan vorige jaar, maar met kleinere percentages. Zo steeg het verbruik op Menorca 0,1% en op Mallorca werd 1,9% meer energie geconsumeerd.

Over de hele archipel bleek er 605.767 megawatt verbruikt te zijn in de maand juli, wat 1,9% meer is dan dezelfde periode vorig jaar.

Wanneer de cijfers vertaald worden naar de vraag over het hele jaar, dan zijn Ibiza en Formentera koplopers met een stijging van 4,3%. Op het eiland Mallorca was de toename 2,5 procent en de consumptie in deze maanden was 2,6 miljoen megawatt, wat neerkomt op een stijging van 2,5 procent, terwijl de consumptie in Menorca van 267.172 MW was, wat neerkomt op een daling van 1,7 procent, en dit is dan meteen het enige eiland van de Balearen wat over een heel jaar daling in het verbruik toont.

 

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel

Verandering van weer

Unesco en Ibiza

Ibiza in de groei

Ses Salinas

Liefde op Ibiza!