Eisen tot 13 jaar voor inbraken

  • Home
  • Eisen tot 13 jaar voor inbraken

buit-inbraak-formenteraDe openbare aanklager eiste gisteren dertien jaar cel voor twee jonge dieven die de afgelopen zomer inbraken in vijf huizen op Formentera.

De 23 jarige uit Ibiza afkomstige J.A.P.T en de 21 jarige Roemeense C.S., beiden zonder strafblad, werden berecht op drie punten: overval in een bewoond huis, diefstal met geweld en wapenbezit. De mannen bekenden de inbraken, maar ontkenden het gebruikte geweld. Alle inbraken vonden plaats in het gebied van Punta Prima, in de buurt van Es Pujols.

De gewelddadige diefstal werd gepleegd op 14 september 2012 rond 08:30 uur. Een vader en zijn zoon waren thuis in een woning aan de Cami de sa Beuradera, toen ze werden overvallen in hun woning. C.S. zwaaide met een 22 cm lang keukenmes en stak het in de billen van de bewoner, die daarbij een wond van 4 centimeter opliep die later in het ziekenhuis gehecht moest worden. De zoon van de man wist de een aanval van de Roemeen, eveneens met een mes, af te slaan.

De overvallers sloegen op de vlucht maar één van hen, de Roemeen, kon later door de politie in een hostal worden aangehouden. Eenmaal aangehouden verraadde de Roemeen de identiteit van zijn maatje.

Op verschillende punten in de bosrijke omgeving van Punta Prima vond de Guardia Civil op aanwijzing van de daders verschillende televisies en andere elektronica, parfums, zonnebrillen en mobiele telefoons. Bijna alles van de buit werd teruggevonden, behalve een iPod, verklaarde een van de getroffen ter terechtzitting.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *