Einde partyboten

  • Home
  • Einde partyboten

guardia-partybotenIBIZA – De Consell Insular van Formentera, het ministerie van Milieu van de regering en de dienst Costas Balearen hebben unaniem ingestemd met een verordening ter bestrijding van de partyboten.

Veruit de meeste partyboten varen uit onder valse voorwendselen. Ze doen dit op basis van een vergunning die ze toestaat natuurtochten te houden, maar in werkelijkheid is het ze niet om de natuur te doen, maar louter om de feesten die aan boord plaatsvinden. En daar komt nu met de nieuwe wet voorgoed een einde aan. De camouflage van een natuur excursie zal strafbaar zijn als blijkt dat het om een partyboot gaat. In juli werd er al een speciale verordening ingesteld die dergelijke praktijken verbood voor de kust van Formentera. Ter ondersteuning van de nieuwe wet is er een technische commissie aangesteld die al in de tweede week van volgend jaar zal beginnen.

Er zal een toetsingslijst worden samengesteld waaraan de excursie boten moeten voldoen voordat ze mogen uitvaren op een licentie die natuurtochten toestaat. De vergadering werd bijgewoond door de wethouder van Milieu van de Consell de Formentera, Silvia Tur, het insulaire wethouder van Toerisme, Alejandra Ferrer, het hoofd van de afbakening van de kusten van de Balearen (Costas), Gabriel Pastor en de CEO van de natuurlijke omgeving van het regionale ministerie van Milieu van de regering van de Balearen regering, Neus Lliteras.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *