Einde illegale verhuur

  • Home
  • Einde illegale verhuur

illegale-villaverhuur-ibizaMADRID – Momenteel is er in het Spaanse parlement een wetsvoorstel in behandeling dat de illegale verhuur van vakantiewoningen aan banden zal leggen.

De verhuur van woningen zonder de juiste licentie en toelating van de regionale overheid zal strafbaar worden. Verhuurders moeten straks bovendien aan dezelfde veiligheidsvoorwaarden voldoen als hotels wanneer de wet straks van kracht wordt.

De nieuwe wet zal vele verhuurders schrik aanjagen en er bovendien flink op inhakken in de Spaanse economie want de illegale verhuur floreert als nooit tevoren. En het met verhuur verdiende geld stroomt straks niet meer de economie in. Maar het aantal toeristen dat nu van particulieren illegaal huurt is zodanig opgelopen dat het voor de Spaanse hotelsector genoeg is geweest.

Met meer dan 6,2 miljoen werklozen overleven veel families met het verhuren tijdens de vakantiemaanden van hun woning  terwijl zij zelf bij familie intrekken.  Maar er zijn ook veel buitenlanders die hun woning verhuren en ook zij komen nu in de vuurlijn terecht.

Blijft natuurlijk de vraag hoe deze wet straks gehandhaafd zal gaan worden als deze van kracht is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *