15.4 C
Ibiza Town

Einde code geel

Moet lezen

wateroverlast-mac
Foto: Floor van Dijk

IBIZA – Sommige eilandbewoners noemden het een winterdag in de zomer, de AEMET gaf er een code aan: geel. Het was slecht weer op de Balearen gisteren. Op bijna het gehele eiland viel er gisteren regen.

De regen kwam vooral, zij het kortstondig, in grote hoeveelheden naar beneden in de omgeving van Santa Eularia, maar ook Ibiza stad kreeg haar portie te verwerken. De meeste openbare rioleringen zijn niet berekend op de enorme hoeveelheden die vielen, wat resulteerde in ondergelopen straten. Maar omdat de buien van korte duur waren, verdampte het gevallen water snel en konden de mensen in de loop van de middag toch alweer van de zomerzon genieten.

Bijkomend voordeel van de regen is dat door de gevallen neerslag de kans op bosbranden nu wat kleiner is geworden.

Op Facebook vonden we het onderstaande filmpje. Excuses voor het taalgebruik wat je hoort. En ook voor het verticaal filmen (sommige mensen leren het nooit).

 
[embedplusvideo height=”526″ width=”800″ editlink=”http://bit.ly/YjwjNZ” standard=”http://www.youtube.com/v/tzpY67yrMsw?fs=1&vq=hd720″ vars=”ytid=tzpY67yrMsw&width=800&height=526&start=&stop=&rs=w&hd=1&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep9838″ /]
 

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel