Eind juni en rust

  • Home
  • Eind juni en rust

Het is een onwerkelijk beeld als je over de parkeerplaats van het vliegveld in Ibiza loopt , lege plekken en geen rij bij de betaalautomaat. De taxi rij is leeg tenzij er een vlucht net land maar dit is gemiddeld op dit moment 20 keer per dag De slagbomen op de parkeerplaats van de luchthaven van Ibiza staan ??wijd open, wachtend op bewoners en toeristen om gratis te parkeren en reizigers op te halen. Het helpt alleen niks en het blijft hele dag vrij leeg.

Druppelgewijs komen er vluchten uit Parijs, Amsterdam, Eindhoven, Hannover, Malaga en Mallorca, de verwachting is dat er 20% van het normale toerisme dit jaar gehaald zal worden, een kleine ramp voor het eiland wat voornamelijk leeft van de toeristen. 

Natuurlijk heeft het eiland zoveel meer dan waar het grote deel van de toeristen voor komen echter is het de vraag of het eiland kan overleven zonder die mensen massa die deze zomer blijkbaar niet kan komen. Heel veel bedrijven gaan niet open en daardoor is er enorme toename aan werkers die dit seizoen niet aan de slag kunnen. Bedrijven , Overheden , werkers alles is hier ingesteld op die mensenmassa die 4 maanden per jaar met zijn allen het eiland op komen en ineens valt dat weg. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *