Eigenaar Zara 3e rijkste bij Forbes

  • Home
  • Eigenaar Zara 3e rijkste bij Forbes

zaraOp de door Forbes gepresenteerde lijst van de rijkste mensen op aarde, staat op de derde plaats Amancio Ortega. Ortega is eigenaar van Inditex, een bedrijf wat onder andere Zara winkels exploiteert. Ook op Ibiza is Zara te vinden.

ingelogde lezers kunnen het volledige artikel lezen
[restrict]
Amancio Ortega, de eigenaar en oprichter van Inditex en onder andere de winkels Zara, staat met een vermogen van 57 miljard dollar op de derde plaats op de lijst van 1.426 rijksten ter wereld. Ver daaronder, op plaats 195 met 6,1 miljard dollar, staat Rosalia Mera, de ex vrouw van Amancio Ortega gevolgd door de president en eigenaar van de Mercadona supermarkten Juan Roig op plaats 219 met 5,5 miljard dollar. Onder de Mercadona voorman staat op plaats 248 Isak Andic, eigenaar van de Mango winkels.

Van de overige Spaanse miljonairs zijn er negen die met de bouw te maken hebben waaronder ook op plaats 1.031 Florentino Perez, naast voorzitter van voetbalclub Real Madrid ook de eigenaar van een van Spanje’s grootste bouwondernemingen en met een geschat vermogen van 1,4 miljard dollar.
[/restrict]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *