Eerste editie van IbizaCineFest opent vandaag zijn deuren

  • Home
  • Eerste editie van IbizaCineFest opent vandaag zijn deuren

The Island, geschoten op Ibiza, wordt vandaag gehuldigd op het IbizaCineFest

Enrique Villalonga spreekt in het Districte Hipérbole over de film die geschoten is op het eiland, in de loop van de 20e eeuw.

De eerste editie van het IbizaCineFest opent vandaag zijn deuren in het Districte Hipérbole de Vila, er zullen 10 experimentele korte films te zien zijn. Het begint om 18:30 en zal ongeveer anderhalf uur duren, de entree is gratis.

[s2If !is_user_logged_in()]

Meer lezen? Als je bent ingelogd kan je het hele artikel lezen.

Nog geen account? registreer je dan nu!

[/s2If]

[s2If current_user_can(access_s2member_level1)]

Het begint met de film ´La isla´ die Marco Ferraris schoot op het eiland. Deze beeldend kunstenaar, geboren in Italië in 1978, heeft het maken van  documentaires en fotografie als passie. Maar gebruikt zijn werk ook als zoektocht naar kennis. Hij studeerde in 2005 af met een proefschrift over visuele perceptie van zijn studie psychologie. Daarna begon hij zijn werk in documentaires en portretten.

De projecten zijn morgen ook nog te bezichtigen, maar op een andere locatie, in het Can Ventosa. Dit zal vanaf 19:30 te zien zijn, de entree hiervoor is €3,-

Er zullen ook nog 2 korte fictie films te zien zijn op zaterdag, ook dit zal in het Can Ventosa zijn, één om 18:00 en één om 20:30.

Voordat de films vertoond worden geven de filmmakers uit Frankrijk, Roemenië en Spanje uitleg over het doel van festival met steun van de Illes Balears Film Commission. De conferentie begint om 11:30. Er wordt gesproken over de eigenaardigheden, voordelen en de moeilijkheden van de productie en distributie van de films in verschillende landen van Europa.

De sprekers zijn onder andere de Roemeense Andreea Dobre, de Franse acteur Lionel Auguste en de Catalaanse acteur Angel Roldan; de Spaanse filmmaker Jaume Carrió en de coördinator van Illes Balears Film Commission, Angela Bosch. De conferentie zal geleid worden door Xavi Herrero, directeur van IbizaCineFest.

Het festival sluit op zondag met meer vertoningen en de prijsuitreiking.

[/s2If]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *