15 C
Ibiza Town

Een week fijn lenteweer op komst

Moet lezen

Unesco en Ibiza

Verandering van weer

Ibiza in de groei

Ses Salinas

lenteweer-ibizaVeel valt er niet te schrijven over het weer deze maandag, want het aangename lenteweer lijkt goed stand te houden de komende week. Zon, zee strand?

Dagelijks komt het kwik tot een aangename waarde tussen de 20 en 22 graden en alleen op woensdag voorzien we een enkele wolk. Van enige neerslag is geen sprake, net zoals de wind uit zal blijven. Mogelijk komt er zondag een kleine storing vanaf het vaste land en de staart van deze storing kan over het eiland zwiepen waardoor de temperatuur iets zak naar een graad of 18 maximaal. Mocht dit het geval zijn dan moeten we zondag ook op een flinke wind rekenen met windstoten tot 55 kilometer per uur. Mist de storing Ibiza, dan blijft het ook volgende week stabiel en aangenaam lenteweer.

De lokale bevolking maakt zich wel wat zorgen over de geringe neerslag deze winter. In de wintermaanden regent het normaal gesproken meer dan dit jaar tot nog toe het geval was. De neerslag die valt in de winter wordt diep in de grond gebufferd en de natuur gebruikt deze buffers in de zomermaanden om te overleven. Ook de fruitteelt rekent op dergelijke buffers. Nu de neerslag uitblijft, heeft dat gegarandeerd gevolgen voor de landbouw komende zomer.

Meer actueel weer, radarbeelden en andere weer-gerelateerde informatie kan je terugvinden op www.ibizaweer.nl

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel

Verandering van weer

Unesco en Ibiza

Ibiza in de groei

Ses Salinas

Liefde op Ibiza!