Een vlucht boeken naar Ibiza

  • Home
  • Een vlucht boeken naar Ibiza

vliegticketsVroeger ging je, als je naar Ibiza wilde, naar een reisbureau. Voor de jongeren onder ons: dit was een kantoor waar hele vriendelijke meisjes zich bogen over enorme stapels reisgidsen en jouw verzoek naar een ander land op vakantie te willen gingen verzilveren door heel lang in jouw bijzijn te telefoneren.

Vervolgens betaalde je je reis door het totaal verschuldigde bedrag over te maken op de bankrekening van het reisbureau. Die stuurden na ontvangst van je betaling een enorm pak papier op met de post waarin onder andere je vliegtickets zaten. Een soort treinkaartje voor het vliegtuig op sjiek papier gedrukt. Je kon dan meestal twee koffers meenemen en daar zoveel in stoppen als je maar wilde. En wat niet paste, dat stopte je in één van de twee grote sporttassen die je meenam als handbagage.

Tijden veranderen. Wie nu er nu over denkt om een vlucht te boeken naar Ibiza, die kijkt op internet. Daar kies je je vlucht, rekent af met je creditcard en je print meteen je boarding kaart uit. Hoe simpel kan je het hebben.

Maar wat schetst onze verbazing? Ook op internet verschijnen allerlei websites die in vroeger jaren welzeker het predicaat “reisbureau” gekregen zouden hebben. Het enige verschil is dat ze niet meer urenlang bellen, maar snelle computerverbindingen hebben met de luchtvaartmaatschappijen. Ze verdienen er echter net zoveel aan als aan de ouderwetse reisbureaus.

Alle website zoals goedkopevliegtickets.nl, boekvroeg.nl, vliegvakantie.nl, lastminute.nl en ga zo maar door, doen eigenlijk niets anders dan wat je zelf ook kunt doen op internet: zoeken. Er is echter één verschil: als je zelf boekt bespaar je jezelf het marge van de site die er tussen zit.

Voor iedereen die geen idee heeft waar we over spreken: er zijn maar een paar maatschappijen die rechtstreeks naar Ibiza vliegen vanuit Nederland (of daar vlakbij):

Vertrek vanaf Luchthaven Luchtvaartmaatschappij Website
Amsterdam Schiphol Vueling www.vueling.com
Dusseldorf Weeze Ryanair www.ryanair.com
Eindhoven Eindhoven Ryanair www.ryanair.com
Eindhoven Eindhoven Transavia www.transavia.com
Rotterdam Zestienhoven Transavia www.transavia.com
Brussel Charleroi Ryanair www.ryanair.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *