Een overnachting in Mykonos is in augustus twee keer zo duur als op Ibiza

  • Home
  • Een overnachting in Mykonos is in augustus twee keer zo duur als op Ibiza

Dit jaar lijkt er een daling te zijn in het aantal toeristen op het eiland. Volgens de Spaanse krant Noudiari, zitten de hotels op Ibiza in augustus een stuk minder vol dan tijdens het voorgaande seizoen. Augustus is normaal de koning van het zomerseizoen, maar toch valt het voor de hoteliers op het eiland dit jaar tegen.

Er wordt veel gespeculeerd waarom Ibiza dit jaar minder in trek lijkt te zijn bij toeristen. Veel mensen roepen dat de restaurant en hoteleigenaren hun eigen glazen hebben ingegooid door de extreem hoge prijzen die zij hanteren. Mensen zijn er inmiddels van overtuigd dat Ibiza veel duurder is dan concurrerende vakantiebestemmingen, zoals Kroatië en jetset eiland Mykonos. Maar hoe erg betrouwbaar is deze overtuiging? Ibiza Vandaag heeft het een en ander voor je uitgezocht.

Het Griekse jetset eiland Mykonos is sinds de laatste paar jaar enorm populair geworden, en lokt veel partygangers weg van Ibiza.  Volgens bronnen zou je hier namelijk meer waarde krijgen voor je geld. Om te kijken of dit echt waar is, hebben we een simpel rekensommetje uitgevoerd. We hebben voor de week van 20 tot 26 augustus gekeken bij hotels en appartementen van twee, drie en vier sterren met zwembad. We kozen voor de goedkoopste beschikbare opties voor twee volwassenen en een kind. Met deze richtlijnen kost een nacht op Ibiza tijdens deze data gemiddeld 169 euro per nacht, (de goedkoopste zijn het Azuline Coral Beach, Hotel Caribe, Club Maritim, Azuline Rosamar en Azuline Mar Amantis ), tegenover het gemiddelde van 347 euro voor een overnachting op Mykonos.

Ook ben je in het luxueuze Saint-Tropez aan de Côte d’Azur echt geen cent minder kwijt dan in Ibiza. Dus de overtuiging dat andere jetset bestemmingen goedkoper zijn dan Ibiza tijdens de zomermaanden is echt niet perse waar. Maar wel moeten we er duidelijk bij vermelden dat er wel andere vakantieoorden zijn, zoals Kroatië en Turkije bijvoorbeeld, waar men met een minder lege portemonnee van terug kan thuiskomen.

Kortom, we kunnen vaststellen dat de hoge prijzen een van de redenen zijn waarom er minder toeristen naar Ibiza komen dit jaar. Maar wanneer men een vergelijking maakt met andere jetset zomerbestemmingen, zoals Saint-Tropez of Mykonos, dan is Ibiza zeker niet veel duurder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *