13.9 C
Ibiza Town

Een kok aan huis, pure verwennerij

Moet lezen

xavi-2CALA JONDAL – Het lijkt misschien alleen iets voor rijkere mensen, maar niets is minder waar. Een privé kok aan huis is echt voor iedereen betaalbaar. Dit vertelt Janine ons.

Janine is een regelneef. Zij struint het internet af voor haar vriendengroep op zoek naar een leuke villa en zij kijkt welke avond de leukste is om op stap te gaan als ze naar Ibiza gaan. En al bladerend over het internet kwam Janine terecht bij IbizaCare.com. Ze trok de stoute schoenen en boekte een privé chef voor een dag. Haar relaas:

Na een zeer vriendelijk eerste contact met IbizaCare hebben we overlegd en eigenlijk waren we er al snel uit, we doen het gewoon. Het leek ons heerlijk om eens een keer professioneel voor ons te laten koken terwijl we zelf gewoon lekker thuis aan het zwembad mochten liggen. Het boeken ging makkelijk online en was uiteindelijk met een paar klikken geregeld. We hoefden niet meteen alles af te rekenen, want we betaalden een deel met de boeking en het restant hoefden we pas te betalen als de kok klaar was in onze villa.
Een professionele kok heeft toch een andere kijk op de bereiding van voedsel en bovendien kwam Xavi met een voorstel dat ons deed watertanden:

STARTERS:
White gazpacho with grapes.
Caprece salad.
Salad with spinacs, marinated salmon, crispy onion and herbs vinaigrette.
Crudités salad with quinoa.
Cous cous taboulé with vegetables, orange, and dry fruits.
Cesar salad.
Strawberry gazpacho.
Piquillo peppers stuffed with cod brandade and salad.
Goat cheese salad with blueberries, and vinaigrette of nuts and honey. 
Vichissoise or vegetable soup.
Romesco salad with roasted vegetables Kalamata olives, tuna and fetas cheese.
 
MAIN COURSES:
Monkfish fideuà with aioli.
Pasta al frutti di mare.
Vegetal lasagna with mushrooms, parmesan cheese and fresh herbs.
Roasted farm chicken in mediterranean marinated.
Confit duck cannelloni with pear and nuts bechamel.
Beef meat balls with tomato, basil and rosemary sauce.
Hake with prawns in green sauce, and grill vegetables.
Stuffed squids.
Musaka of vegetables and beef meat.
Beef cheeks with vanilla, roasted potatoes with pineapple.
Xavi heeft, naar wat later bleek allerlei kok scholen doorlopen en is zelfs gecertificeerd moleculair kok. Omdat het lastig inkopen is voor een ander besloten we gebruik te maken van een full service en de kok meteen boodschappen te laten doen. Dan koopt hij tenslotte precies dat wat hij nodig denkt te hebben bij de bereiding. Je hebt geen idee van de hoeveelheid werk die een professionele kok nodig heeft om een uitgebreide maaltijd voor acht personen voor te bereiden, daar had ik me echt in vergist. Prachtig om te zien met hoeveel gemak alles ging ter voorbereiding op onze maaltijd.
Daar waar kon hebben wij met de meiden Xavi geholpen en de dag werd echt een grandioos succes. Misschien komen we in september nog een keer terug naar Ibiza en dan boeken we zeker nog een keer een kok, want de hele groep heeft het nog steeds over die ene geweldige dag!
En de prijs is echt heel goed te doen. In ons geval kwam het uit op 37,50 euro per persoon en dat is inclusief alle boodschappen die door Xavi gedaan waren. En als je dan kijkt naar het niveau, daar kan menig restaurant op het eiland nog een puntje aan zuigen.
IbizaCare zal door ons van harte worden aanbevolen bij onze vrienden en relaties.
Redactie: wil je ook een privé chef voor je laten koken? BBQ, lunch of diner, het kan allemaal. Maar wacht niet te lang met boeken want het aantal goede chefs is beperkt!
IbizaCare privé chef boeken.
Alle andere diensten van IbizaCare kan je vinden op hun website: www.ibizacare.com
xavi-1

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel