Een kat, het nieuwe souvenir

  • Home
  • Een kat, het nieuwe souvenir

asielkatIBIZA – Veel mensen op Ibiza zetten zich (gelukkig) in voor het welzijn van dieren op het eiland. De mentaliteit van veel authentieke eilandbewoners ten opzichte van dieren is niet altijd even positief.

Vooral mensen op het platteland van Ibiza gaan niet altijd zo met dieren om zoals Nederlanders dat gewend zijn in hun eigen land. Honden aan de ketting en katten die verwaarloosd om boerderijen zwerven. Er wordt geen geld uitgegeven aan de dieren en dus worden ze ook niet geholpen om voortplanting te voorkomen. En dat laatste heeft dan weer als gevolg dat er veel zwerfdieren zijn. De organisatie Care4Cats doet goed werk want die komen een paar keer per jaar naar het eiland en vangen de katten in hun eigen omgeving waarna ze geholpen worden. Als ze zijn hersteld worden ze weer uitgezet op de locatie waar ze zijn gevangen en leven ze nog lang en gelukkig.

Maar momenteel is er een nieuwe trend gaande waar wij onze vraagtekens bij hebben. Want katjes lijken het nieuwe souvenir te worden van Ibiza. Bijna dagelijks zie je op Facebook oproepen van vrijwilligers die vragen of je op je vlucht terug naar Nederland een katje mee wilt nemen voor iemand in Nederland die de kat adopteert. Nou is er natuurlijk niets mis mee om een kat een goed onderdak te bieden en er voor te zorgen dat het beestje een fijn leven krijgt bij jou thuis. Maar we vragen ons werkelijk af waarom er niet voor wordt gekozen om een kat in Nederland uit het asiel te halen. Er zitten in Nederland ongeveer 27.000 katten in het asiel. Oké, die spreken geen Spaans. Maar dat doen de katjes op Ibiza ook niet voor zover bekend.

Het meenemen van een kat vanaf Ibiza is dus uitsluitend een souvenir meenemen van het eiland. En voor iedere kat die vanaf Ibiza geadopteerd wordt, blijft er één in het asiel zitten in Nederland. Je denkt dus uitsluitend en alleen aan jezelf als je een kat meeneemt vanaf Ibiza. De katten in het asiel in Nederland wachten met smart op een nieuw huis…

In Nederland zit er altijd wel een asiel in de buurt. Hier zoek je dat op.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *