Economie gaat voor de wind

  • Home
  • Economie gaat voor de wind

economie-balearenHet gaat goed met de economie op de Balearen. Voor Ibiza en, hetzij in iets mindere mate voor Formentera, is dat eigenlijk geen verrassend nieuws.

De economie van Ibiza en Formentera kende in het tweede kwartaal van 2013 een groei van 1 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2012. Ten opzichte van de rest van Spanje een uitstekende prestatie. De gehele Balearen (Ibiza, Formentera, Menorca en Mallorca) kenden ook een bescheiden groei van 0,3 procent. Mallorca heeft dit percentage het hardst gedrukt en Menorca komt inmiddels zachtjes uit de recessie.

Belangrijk onderdeel van de florerende economie op de eilanden is dat er een gigantische groei van buitenlandse investeringen plaatsvindt momenteel. Het totaalpercentage buitenlandse investeringen op de Balearen is gestegen met 1300 procent in het tweede kwartaal ten opzichte van dezelfde periode in 2012. Dat is een bedrag van 438.000.000 euro meer dan vorig jaar wat er naar de eilanden werd gebracht door de buitenlanders. De buitenlandse investeringen zijn natuurlijk in alle opzichten goed voor de economie want het levert werkgelegenheid op en de belastinginkomsten stijgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *