Economie beter dan huizenverkoop

  • Home
  • Economie beter dan huizenverkoop

Spaanse economieDe huizenverkoop in Spanje is in november met 15,9 procent afgenomen in vergelijking met een jaar eerder, tot 21.847 woningen. Dat blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van het Spaanse bureau voor de statistiek.

De verkoop van nieuwe huizen in Spanje daalde met ruim 22 procent en de verkoop van bestaande woningen nam met tien procent af, aldus het INE. Een maand eerder ging de Spaanse woningverkoop nog met tien procent omlaag.

Als we kijken naar de algehele economie in Spanje, dan staat het er wat beter voor. De Spaanse economie herstelt langzaam maar zeker van een lange periode van recessie die halverwege 2013 werd afgesloten. Gisteren zei de Minister van Economische Zaken Luis De Guindos dat het bruto binnenlands product in het vierde kwartaal met 0,3 procent is toegenomen na een plus van 0,1 procent in het derde kwartaal. ‘Het herstel is zwak, maar het is er’, aldus de Minister. Een van de grootste pijnpunten voor Spanje is de enorme werkloosheid waar het land mee kampt. Alleen in Griekenland is deze hoger, gezien over de hele Europese Unie. De Guindos verwacht wel dat deze werkloosheid aan het eind van dit jaar is gedaald tot 25 procent van de beroepsbevolking. Dat is iets optimistischer dan de prognose van 25,9 procent die vorig jaar werd opgesteld, maar nog altijd een gigantisch aantal werkzoekenden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *