15.4 C
Ibiza Town

Drugssmokkelaars opgepast voor de Fulmar

Moet lezen

fulmarVoor de kust van Figueretas op Ibiza dobberde vanmiddag de Fulmar. Deze boot is het meest geavanceerde wapen wat de Spaanse overheid in handen heeft daar waar het gaat om de bestrijding en opsporing van drugssmokkel.

Het schip lag enkele uren voor anker voor de kust van Figueretas en behoort tot de door de Douana- en belastingdienst gefinancierde vloot die dient voor surveillances in de wateren rondom Ibiza. Het schip van 62 meter lengte haalt met gemak een snelheid van 20 knopen en is voorzien van de allernieuwste technieken die de 24 koppige bemanning helpen bij het opsporen van drugssmokkelaars. Vooral aan het einde van de winter neemt de hoeveelheid drugs die naar het eiland gesmokkeld wordt altijd enorm toe. De grotere handelaren bouwen op die manier vast hun voorraad op voor de zomermaanden.

Het schip, wat met een helicopterdek, twee snel inzetbare speedboten en 3 echte gevangeniscellen aan boord op alles is voorbereid, is geheel in kleuren geschilderd die het enorme gevaarte niet doet opvallen op volle zee. Met welk doel of voor welke missie het schip Ibiza aandeed is strikt geheim…

fulmar-groot
Drugssmokkelaars vrezen de Fulmar

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel