Drugsbende opgerold

  • Home
  • Drugsbende opgerold

7000-pillenMet de aanhouding van 3 Braziliaanse drugshandelaren in de haven van Ibiza heeft de Spaanse recherche een kopstuk van de bende te pakken. De groep smokkelde drugs naar Duitsland, Nederland en naar Ibiza.

De drie stonden al op de lijst van Interpol: Roberta Rodrigues de Barros, een 37 jarige uit Rio de Janeiro, Sergio Lessa, 33 en geboren in Brasilia is een echtpaar wat bijzonder actief is in de bende met  internationaal vervoer van cocaïne en xtc vanaf de internationale luchthavens van Rio de Janeiro en Sao Paulo richting Europa zegt de Braziliaanse federale politie in een verklaring.

Door gebruik te maken van valse paspoorten omzeilde de benden lastige controles in kader van het geldende Schengen-verdrag. Bij de aanhouding van de bende op Ibiza werd Lessa geïdentificeerd met Grieks paspoort en Rodrigues de Barros met een Italiaans. Zoals gisteren gemeld in Diario de Ibiza, werd het echtpaar gearresteerd in de haven van Port Vila met een koffer die ze in hun auto hadden verstopt en die bijna 7.000 xtc pillen bevatte, ongeveer een halve kilo van mdma kristallen en meer dan een liter GHB. Het onderzoek loopt nog en de nationale politie gisteren weigerde elk commentaar.

Dit is niet de eerste keer dat Lessa werd aangehouden, ook in 2001 werd hij al eens aan de tand gevoeld inzake vervalste creditcards.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *